• 25.-26.11. 2016
  • Svratka, Žďárské vrchy
  • pořadatelé: Kakoni David Ander, Pavel Smejkal
  • počet týmů: 114
  • mapy: noc – Smraďouch 1:10k, Prdouch 1:7,5k; den – Smradka 1:15k, Rovina 1:15k, Svratka 1966
  • vítězové: Martin Baier, David Dufek

Výsledky

foto – pokud máte fotky ze závodu, budeme rádi, když se o ně s podělíte v komentářích; zejména oceníme foto z vyhlášení výsledků, ty naše se moc nepovedly 🙂

http://foto-obph.rajce.idnes.cz/OBPH_2016/

http://skobkralupy.rajce.idnes.cz/OBPH_2016_Svratce/

Podělte se o své zážitky ze závodu. Napište co se vám líbilo nebo k čemu máte výhrady, zajisté to pomůže pořadatelům dalších ročníků.


Ohlédnutí za 61. ročníkem

Čtvrtý listopadový víkend proběhl 61. ročník OBPH, letos v podání Kakoňů (pořádali prvně). Noční 3,5 hodinová etapa měla 35 kontrol, které všechny zvládl sebrat jen jediný tým. Problém dělala kontrola 1 – mostek, kde lampión byl kousek od mostu, přesto ho nadpoloviční většina týmů nalezla. Kontrola 16, krásně schovaná pod kamenem, měla úspěšnost ještě větší. Cíl byl v hospodě, kde na každého čekala polévka a jak to bývá, když je něco zdarma, nebylo si skoro kam sednout. Sobotní etapa trvala 7 hodin. Mapa severní části území byla z roku 1989 a mapovat podle ní chtělo kapku fantazie a schopnost domýšlet, jak krajina vypadala před 27 lety. Lezení zde bylo převážně stromové a došlo i na cepíny po starém zlomeném kmenu. Taky zde byla možnost vykoupat se v rybníku s velkým nafukovacím kruhem a to hned za 3 body. Kontrolu 45 na louce, kterou nejeden tým marně hledal, ukradl náhodný kolemjdoucí. Jižní část území byla na nové mapě, ale překrývala se s mapou z r. 1966, která měla jen vrstevnice. Zde se nacházely jediné skály na které bylo dovoleno lézt. Z celkových 54 kontrol (74 kleští) orazil nejlepší tým 52 kleští.

Obě území byla spojená úsekem po modré turistické značce, kde bylo rozmístěno 5 kontrol a týmy, které je získaly všechny, dostaly dalších 5 bodů.

Úsek po modré bylo hodně diskutované téma. A jak to všechno vzniklo? 14 dní před závodem jsme dostali vyjádření od myslivců, že danou oblast nemůžeme pro závod využít s pohrůžkou mastné pokuty. Nejen, že veškeré mapování v dané oblasti bylo najednou k ničemu, ale z těch málo skal, které nám CHKO nezakázalo, jich bylo najednou ještě méně. Po dlouhých debatách jsme se rozhodli, že vám ty skály stejně chceme ukázat a turistickou trasu nám nikdo zakázat nemůže. Proto jsme zvolili tento postup a provedli vás přes Vaškovu skálu, Čtyři palice, Milovské perníčky a Zkamenělý zámek. Postup to možná nebyl bodově nejvýhodnější, ale měl přidanou hodnotu jinde.

statistika:

  • 20% závodilo poprvé
  • 57% po 2-5
  • 11% po 6- 10
  • 12% po více než 10
  • 37% muži
  • 9% ženy
  • 46% mix
  • 8% veteráni

ze 45 týmů, které dorazily k rybníku se koupat šlo 37

jen 15 týmů dorazilo ke starému kmenu, který se zdolával za pomocí cepínů, všichni ho však zdárně zdolali

47 týmů dorazilo ke klettersteigu, ale jen 35 se vydalo nahoru

velice nás překvapilo, že z 58 týmů, které dorazili ke kontrole 1 se jen 27 rozhodlo šplhat nahoru po laně resp. 3 z nich smyčkovali po stromě

z 36 týmů které dorazili ke kontrole 19 se rozhodlo šplhat nahoru jen 20

ze 114 týmů bylo se závodem spokojeno 113 týmů


Kdyby někdo chtěl mikinu nebo tričko s logem 61. ročníku, zde je plná velikost. Můžete si to nechat natisknout. Pozadí je průhledné, takže by vám měli natisknout jen samotný obrázek.

triko-final


 


0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *